Во текот на текстот подолу ќе се сретнете со термините "веб-страница" или "веб-страницата" кои се однесуваат на www.odsrce.com и www.odsrce.mk Исто така и "организација" или "организацијата" кои се однесуваат на Еквалитас Социал / Aequalitas Social.

Општи услови и правила за користење

 1. Вовед: Овие правила и услови го регулираат користењето на веб-страницата за добротворни цели („www.odsrce.com“). Со пристапот и користењето на веб-страницата, вие се согласувате да бидете обврзани со овие одредби и услови. Доколку не се согласувате со овие услови, ве молиме не користете ја веб-страницата.

 2. Права на интелектуална сопственост: Целата содржина на веб-страницата, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на текст, графика, логоа, слики и софтвер, е сопственост на добротворната организација или нејзините даватели на лиценца и е заштитена со авторски права и други закони за интелектуална сопственост. Не смеете да менувате, копирате, дистрибуирате, пренесувате, прикажувате, изведувате, репродуцирате, објавувате, лиценцирате, создавате изведени дела од, пренесувате или продавате каква било содржина од веб-страницата без претходна писмена согласност на добротворната организација.

 3. Донации: Веб-страницата може да ви даде можност да донирате за добротворната организација. Сите донации се обработуваат преку безбедни даватели на плаќања од трети страни и подлежат на условите и условите на тие даватели. Добротворната организација не ги чува или задржува вашите информации за плаќање.

 4. Одрекување од гаранција: Веб-страницата е обезбедена како и добротворната организација. Не дава никакви застапувања или гаранции од кој било вид, експлицитни или имплицитни, во однос на работата на веб-страницата или информациите, содржината, материјалите или производите вклучени на веб-страницата. Добротворната организација нема да биде одговорна за каква било штета што произлегува од користењето на веб-страницата, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на директни, индиректни, случајни, казнени и последователни штети.

 5. Промени на овие Услови и правила: Добротворната организација го задржува правото да направи промени на овие услови во секое време. Вашето континуирано користење на веб-страницата по објавувањето на таквите промени ќе се смета за прифаќање на тие промени.

 6. Целосен договор: овие услови го сочинуваат целиот договор помеѓу вас и добротворната организација во врска со користењето на веб-страницата и ги заменуваат сите претходни договори и разбирања помеѓу вас и добротворната организација.

 7. Плаќање преку веб-страницата: Сите донации направени преку веб-страницата се обработуваат преку безбедни даватели на плаќања од трети страни и се предмет на условите и условите на тие даватели. Веб-страницата не гарантира дека вашата донација ќе се користи за конкретната цел за која сте ја направиле донацијата, бидејќи крајната употреба на средствата е предмет на дискреција на добротворната организација. 

 8. Ограничување на одговорноста: Вкупната одговорност на веб-локацијата кон вас за сите штети, загуби и причини за дејствија (без разлика дали е во договор, деликт (вклучувајќи без ограничување, невнимание) или на друг начин) нема да биде поголема од износот што сте го платиле за пристап до добрата кои ги нуди веб-страницата.

 9. Користење на веб-страницата: Веб-страницата е наменета за лична и некомерцијална употреба. Можете да ја користите веб-страницата за да дознаете за добротворната организација, да давате донации и да се вклучите во други активности кои ја поддржуваат мисијата на добротворната организација. Не смеете да ја користите веб-страницата за која било друга цел, вклучително и комерцијални активности, без претходна писмена согласност од добротворната организација.

Донации и интернет плаќања

 1. Вовед: Веб-страницата за донации („www.odsrce.com“) работи како платформа за давање донации на добротворни организации. Со давање донација преку веб-страницата, потврдувате дека донацијата е конечна и неповратна.

 2. Политика за рефундирање: Поради природата на добротворните донации, веб-страницата не нуди поврат на средства за какви било донации направени преку веб-страницата. Ова ги вклучува, но не е ограничено на, донации направени по грешка или дупликат донации.

 3. Спорови: Ако имате спор во врска со користењето на вашата донација од страна на добротворна организација-примател, ве молиме контактирајте ја директно организацијата за да го решите проблемот. Веб-страницата не е одговорна за користењето на донираните средства од организациите приматели.

 4. Технички проблеми: во случај кога имате технички проблеми додека правите донација, како што е неуспешна трансакција или дупликат донација, ве молиме веднаш контактирајте го тимот за поддршка на веб-локацијата. Веб-страницата ќе вложи максимални напори да го реши проблемот навремено и на задоволителен начин.

 5. Прашања: Ако имате какви било прашања или проблеми во врска со политиката за враќање на средствата на веб-локацијата, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка на веб-страницата.

Политика на приватност

 1. Во ЕКВАЛИТАС СОЦИАЛ и www.odsrce.com, ја почитуваме приватноста на нашите корисници и информациите што тие ги доставуваат на нашата страница. Меѓутоа, со испраќање информации и слики на нашата веб-локација, ни давате право да ги користиме, складираме и прикажуваме таквите информации и слики со цел да работиме и да ја промовираме нашата веб-страница.

 2. Сите информации доставени од корисниците, вклучувајќи лични информации, коментари и слики, може да се користат од www.odsrce.com за истражување, анализа и маркетинг цели. Ние, исто така, може да ги споделиме овие информации со нашите партнери и филијали со цел да обезбедиме подобри услуги и да ја подобриме нашата веб-страница. Сепак, ние никогаш нема да ги продадеме или дистрибуираме вашите лични податоци на трети страни без ваша согласност.

 3. Во однос на сликите поставени на нашата веб-локација, вие ни давате право да ги користиме, прикажуваме и дистрибуираме таквите слики со цел да ја промовираме нашата веб-страница и услугите што ги нудиме. Ова го вклучува правото да се сечат, уредуваат или менуваат сликите по потреба за прикажување.

 4. Со испраќање информации и слики на нашата веб-локација, вие застапувате и гарантирате дека имате право на тоа и дека таквата употреба нема да ги наруши правата на трета страна.

 5. Ако имате какви било прашања или грижи во врска со нашата употреба на вашите информации и слики, ве молиме не двоумете се да не контактирате.

Политички партии

 1. Вовед: Интернет-страницата за донации („www.odsrce.com“) е управувана со цел прифаќање донации за поддршка на добротворни организации и цели. Веб-страницата не прифаќа донации во име на политички партии.

 2. Политички донации: Организацијата не прифаќа, обработува или дистрибуира какви било донации за политички партии, кандидати или политички организации. 

 3. Усогласеност со законите: Веб-страницата работи во согласност со сите важечки закони, вклучително и оние кои се однесуваат на политички донации. Веб-страницата може да одбие или врати каква било донација за која ќе утврди дека е во спротивност со овие закони или политиките на веб-локацијата.

 4. Следење на донации: Веб-страницата го задржува правото да ги следи сите донации направени преку веб-страницата за да обезбеди усогласеност со овие политики. Веб-страницата може да побара дополнителни информации од донаторите за да се потврди природата на донацијата.

 5. Прашања: Доколку имате какви било прашања или грижи во врска со политиката на веб-локацијата за политички донации, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка на веб-страницата.

Информација од социјални мрежи

 1. На www.odsrce.com, може да собираме информации од различни платформи за социјални медиуми со цел да го подобриме корисничкото искуство на нашата страница. Оваа информација може да вклучува, но не е ограничена на, кориснички профили, коментари и слики.

 2. Со пристап и користење на нашата веб-страница, вие потврдувате и се согласувате дека можеме да собираме, користиме и прикажуваме такви информации во согласност со оваа политика.

 3. Меѓутоа, ако сакате да отстраниме информации кои се во ваша сопственост и по ваша волја, ќе вложиме максимални напори да одговориме на вашето барање. Едноставно испратете ни е-пошта на support@odsrce.com со наслов „Барање за отстранување“ и ние ќе ги отстраниме бараните информации што е можно поскоро.
   
 4. Ако имате какви било прашања или грижи за нашата употреба на информации од социјалните медиуми, не двоумете се да не контактирате.

Телефонски донации

Deutsche_Telekom_2022

14151

За корисниците на Телеком. Цената на повик изнесува 100ден.

Logo_of_A1

14153

За корисниците на А1 Македонија. Цената на повик изнесува 100ден.

Во ЕКВАЛИТАС СОЦИАЛ, ние веруваме дека секој придонес, без разлика колку е голем или мал, може да направи разлика. Затоа прифаќаме донации од секаков вид, не само финансиски придонеси. Без разлика дали се работи за вашето време, вештини или ресурси , вашата поддршка е непроценлива за нашата мисија и за заедниците на кои им служиме.

Ги поздравуваме сите типови на донации, како што се материјали, опрема и услуги, како и волонтерски можности за поединци и групи кои се страстни да направат позитивно влијание. Ние исто така прифаќаме подароци од акции, хартии од вредност и недвижен имот и нудиме персонализирани опции за давање за оние кои сакаат да имаат долгорочно влијание.

Доколку сте заинтересирани да ја поддржите нашата работа на начин што ги надминува финансиските придонеси, ве молиме не двоумете се да не контактирате. Нашиот тим е тука да одговори на сите прашања што можеби ги имате и да ви помогне да го најдете најдобриот начин да се вклучите.

Ви благодариме за вашата континуирана поддршка и за вашата посветеност да создадете подобар свет за сите

Во ЕКВАЛИТАС СОЦИАЛ, ние сме благодарни за поддршката на бизнисите кои ја споделуваат нашата страст за создавање подобар свет. Без разлика дали тоа е преку финансиски придонеси, донации во натура или волонтерски можности, ние веруваме дека бизнисите играат клучна улога во создавањето трајни промени.

Ја поздравуваме секоја форма на соработка со бизниси кои се усогласени со нашата мисија и вредности. Од маркетинг кампањи поврзани со каузата и волонтерски програми на вработени, до донации на производи и спонзорства на настани, постојат многу начини на кои бизнисите можат да направат разлика и да ја поддржат нашата работа.

Ако сте сопственик на бизнис или претставник заинтересиран за поддршка на нашата организација, не двоумете се да не контактирате. Нашиот тим е тука да ви помогне да го пронајдете најдобриот начин да се вклучите и да имате позитивно влијание во животите на оние на кои им служиме.

Ви благодариме за вашата континуирана поддршка и за вашата посветеност да создадете подобар свет за сите.